>SM6vxHGhKMNp<

Ernst Trillingsgaard er jo en mand, der ved, hvad han gør. Han er nok en af de allermest erfarne showarrangører i landet, så ham lægger vi trygt vores turné i hænderne på, siger Papkasseshow, der til marts starter årets showsæson, den femte i rækken.

- Inden da har de to komikere bedt mig komme og kigge med ved prøverne på showet "Med på en kigger" for at råde dem i slutfasen - er noget for langt, for kort, for meget, for lidt morsomt. Kan noget blive bedre? Og det gør jeg gerne, siger Ernst Trillingsgaard.

Han har i forvejen mange års erfaring med Cirkusrevyen, hvor han også har været både medarrangør og kunstnerisk mentor undervejs. - Vi har scoret den ekstra gevinst, at Papkasseshow har sagt ja til at komme til Aalborghallen og lave vinterrevy i år.

Det kan jeg vist godt offentliggøre nu, sagde Trillingsgaard på et pressemøde i går. - Jo. Men vi har vist ikke forhandlet løn endnu, var de to skuespilleres svar.

De åbnede deres turné af pressemøder i Aalborghallen i går, selv om premieren finder sted i Herning Kongrescenter 15. marts og derefter fortsætter gennem de store spillesteder i Jylland, inden den havner i Aalborg 26. og 27. april.

- Det ville selvfølgelig have været indlysende at have premieren her i Aalborg. Men de store centre, der er med i turneen, har alle de samme problemer som vi med deres kalendere. Så det blev, som det nu kunne blive, og vi må være parat til at flytte os, siger Ernst Trillingsgaard.

Turneen slutter forårssæsonen i Cirkusbygningen og fortsætter så til efteråret i resten af landet.

Papkasseshow har arbejdet i årevis på basis i "Med på en kigger", og de sidste mange måneder har de udviklet ideer, skabt personer og skrevet numre. - Der er en række nye skikkelser og et par af de gamle med. I alt har vi i løbet af vores fem år med Papkasseshow skabt 80 personligheder.

Men de kan jo ikke allesammen blive ved at være med, siger komikerne. - Vi er stadig midt i en kreativ proces, men vi synes selv, det går godt. Vi har bare ikke været uden for vores egne fire vægge med det endnu.

Så det er helt mærkeligt og ublufærdigt at tale om det nu, sådan til en slags offentlighed, siger Papkasseshow. De understreger begge, at alt er ny skrevet, også de syv musikalske numre, der er med.

- Noget af det mest fantastiske er den storskærm, vi har flottet os - og Trillingsgaard - med denne gang. Den er et utrolig kreativt stykke værktøj. Den giver en masse muligheder for at udvide scenerummet og spillerummet og for bare at lave helt andre scenografier end man ellers kan. Håber vi. Vi har ikke optaget noget af det endnu, siger de to.